Weerzien

Het project

Weerzien is mijn afstudeervoorstelling aan HKU-Theater waarbij ik het belangrijk vond om een divers team te vormen van verschillende disciplines en samen het onderzoek aan te gaan. Daarbij heb ik het project aangestuurd  waarin iedereen diens eigen verantwoordelijkheid oppakte.

 

In samenwerking met (oud)studenten van Theatre Design, Interactive Performance Design, Master of Music - Music design, Theatre & Education en studenten van de opleiding Productie Podiumkunsten (AHK) en MBO acteurs opleidng (Nova College) is dit project tot stand gekomen. Vanuit gezamenlijk onderzoek met onder andere filosoferen zijn we het proces gestart waarbij ieder diens eigen specialisme meebracht.

 

Concept

Een druk zakenvrouw meldt zich voor een afspraak. Al snel bemerkt ze, het is geen doorsnee afspraak die op de planning staat…
Een voorstelling met live muziek. Op speelse wijze worden mens en aarde in dialoog gezet. Over een naderende dystopie maar met hoop, als de juiste keuzes gemaakt worden.
Leert de mens van diens fouten? Leren wij aarde verstaan of zijn we te ver verwijderd om deze relatie weer op te laten bloeien? Weerzien laat deze zoektocht zien. Of er antwoorden te vinden zijn…

 

Credits

Concept & Regie: Ronald ter Telgte

Spel: Fleur Favalli, Naut Quist, Yara Smit

Muziek: Anushka Chkheidze

Tekst: Lotte van de Poll

Visual Design: Lars Pubben

Scenografie & kostuumontwerp: Freek Veneman

Productie: Marit Schouwstra

Artistieke Begeleiding: Yannick Noomen

 

Foto's: Bart Grietens, Lars Pubben & Ronald ter Telgte